Írók

Barna Szabolcs (író)

Született: 1987.január.28. Debrecen

e-mail: ekezet@hotmail.com

Lakhely: Debrecen

Becenév: Ékezet

Saját weblap: www.menny.pokol.hu

Magamról: Szeretek olvasni (fantasyt, sci-fit nagyon, de különben bármi mást is). Szeretek ücsörögni a számítógép elõtt (stratégiai v. logikai játékot játszani, internetezni - fõleg chatelni meg amõbázni). Barátaimmal legszívesebben moziba és biliárdozni megyek, de egy sima kis beszélgetés, kerti-party, strand, bármi jöhet :). Imádom a rockzenét: Tankcsapda és System Of A Down nálam mindig nyerõ!

 

 

Szabi! Mi a szereped a könyv írásában?

Társszerzõ vagyok Imi mellett, segítek a történet alakításában. Néha rajzolgatok is hozzá.

Konkrétan mit csinálsz?

A könyv írása úgy történik, hogy Imi elküldi nekem a legépelt anyagot. Én átjavítom azokat a részeket, amelyek kicsit sántítanak szerintem, illetve hozzáírok a történethez, ahol szükséges. Azok a jelenetek, ahol komolyabb küzdelmek zajlanak, többnyire az én mûveim.

Milyen fogadatást vársz?

Bár én nem tartom magamat a fantasy-írók gyöngyének, mégis úgy érzem, könyvünket mindenképpen pozitívan fogják értékelni. Arról még egyelõre nem merek álmodni, hogy ki is nyomtatják, megelégszem azzal, hogy a neten fenn látom, és olvasom a fórumban a dicséreteket.

És mik a késõbbi terveid, álmaid az Örökséggel kapcsolatban?

Természetesen, hogy kiadják könyvben, vagy esetleg mozivászonra viszik. De ezek csak ábrándok, igazából számomra az írás fontosabb, mint a siker.

Nem félsz, hogy a Gyûrûk Ura "õrület" miatt többen összehasonlítják majd a két mûvet?

Erre már akadt példa a fórumban, de én tudom, hogy bármely mû igazi értékét nem a többiekhez való hasonlóságából lehet lemérni, hanem önmagában kell rátekinteni, mint egészre, és ha úgy megfelelõnek találjuk, hát akkor minden rendben vele.

Nem is a mû értéke, hanem a történet, és a szereplõk hasonlíthatnak egymásra, nem gondolod?

Mivel én tudom elõre, hogy mi fog történni a könyvünkben, így nyugodtan állíthatom: a történet teljesen más. Hasonló elemek persze vannak benne, mint ahogy a karakterek között is, de ez fõleg azért van, mert mi tartottuk magunkat a már megszokott fantasys típusokhoz, ugyanis szerintünk ez is képes kielégíteni az igénye(in)ket, és nincs szükség teljesen más, újszerû elemek alkalmazására.

 

 

 

 

Bíró Imre (Író)


Született: 1987.május.1. Tatabánya

e-mail: MEGVÁLTOZOTT!!! qwambii@hotmail.com

Lakhely: Debrecen-Józsa

Becenév: ojkacsa

Saját weblap: www.menny.pokol.hu

Magamról: Szeretek biciklizni, lógni a haverokkal, zenét hallgatni (nagyon sok mindent meghallgatok, de inkább a rockot szeretem). Érdekel a sport; kézilabda, a spanyol foci és az extrém sportok. LEGOból szoktam nagyobb építményeket építeni (Notre Damme, Eiffel Torony). Ezek mellett mostanában az új hobbim ennek a könyvnek az írása.

 

 

Tudjuk, hogy te vagy a könyv legfõbb szerzõje. Mekkora részben alakítod te a szereplõket, a történetet, illetve mennyi beleszólást engedsz Szabinak?

Ez így nem teljesen igaz. Szabival megosztva dolgozunk a könyvön. Ketten alakítjuk a történetet, de én szoktam leírni. Az írás elõtt, amikor lezárunk egy szakaszt, a következõt megbeszélem Szabival, majd Lóska Ádámmal. Ezek után feldolgozom az ötleteket. Ezekbõl alakul ki a történet. A csatajeleneteket például mindet Szabi írja.

És te mit gondolsz, hogyan fogják az olvasók értékelni a regényt?

Eddig pozitívak a visszajelzések (fórumokon), remélem ez így is marad.

Láttuk, hogy felkerültél (felkerültetek) a Melleslegre is. Hogyan történt ez meg? Mik a terveid a könyvvel a jövõre nézve?

Kiváncsi voltam, hogy tetszik-e az embereknek, és mivel a Mellesleg egy híres lap, itt biztosan megnézik, ezért beküldtem nekik. Elõször is szeretném befejezni, utána, ha lehetséges, kiadni.

Tervezel-e újabb történetet?

Gondolkodtunk már azon, hogy ennek lesz folytatása, de még csak terv. Elõbb ezt fejezzük be

Kit tartasz kedvenc fantasy-íródnak?

J. R. R Tolkient

Mennyiben befolyásolt munkássága téged?

Igazából az alapokat õ adta meg. A Gyûrûk Ura olvasása után  határoztam el, hogy én is írok egy könyvet.

Szeretnél foglalkozni az említett tervben lévõ könyvön kívül még a fantasyval, vagy esetleg az írással?

Ha ennek lesz sikere, és, ha lesz ötletem, akkor lehet, hogy belekezdek újabb könyvekbe.

 

 

 

Nagy Zsuzsanna (grafikus)

 

Született: 1988. március 5. Debrecen

e-mail: kicsizsuzsika@hotmail.com

Lakhely: Püspökladány

Saját weblap: http://www.gportal.hu/nagyzsuzsi

Magamról: Magamról: Szeretek rajzolni (meglep§ :) ), emelett f§ hobbim az internet és a nagyvilág. Ha kedvem és id§m van akkor néha napján egy cikket is sikerül megírni,ami netre kerül. A sportok közül nagy kedvencem a salakmotor, ha tehetem kint vagyok versenyen, emellett a DVSC focimeccseket is szívesen látogatom. Zenék közül magyaroknál Tankcsapda a nyer§, kedvenc éneksen§m Christina Aguilera, de emellett mindennev§ vagyok. 
 

 

Hogyan kerültél kapcsolatba az írókkal?

Még a nyáron kaptam egy felkérést Imitõl, hogy lenne-e kedvem segíteni a könyv elõrehaladását rajzokkal, egyszóval illusztrációs-munka. Én igent mondtam, és azóta amikor idõm van dolgozok. Szabival pedig - még - csak interneten beszéltem, de õ is szokott érdeklõdni a rajzok iránt... hogy készülnek-e

Érdekel a fantasyk világa vagy csak egy lehetõség volt, hogy gyakorolhasd a rajzolást?

Valójában ez a lehetõség keltette fel bennem a vágyat újra a fantasyk iránt. Fantázia- ez mindenkinek van, fõleg gyerekenek. Régebben nagyon érdekeltek a japán rajzfilmek, anime rajzok, és mostanában nagyon sok fantasy rajzot gyûjtöttem netrõl, általában csak gyönyörködök bennük. De most én is karaktereket rajzolhatok -végre egy jó lehetõség! Emelett ha fantasy, akkor Gyûrûk Ura nekem is tetszik, bár bevallom, hogy csak a filmet láttam (Ejnye!)

Tanultál rajzolni, vagy született tehetség vagy?

Ezt azt mondom nem lehet tanulni, vagyis lehet bizonyos szinten az alapokat: formákat, beállítások, színek, kompozíció stb. De erre csak anynit tudok mondani, hogy ezt a tehetséget Istentõl kaptam, tehát akkor együtt születtem vele. De nem szeretném elhanyagolni, hanem igazából a rajzzal, komolyan foglalkozni a jövõben.

Mit vársz a könyvtõl a gyakorláson kívül?

Elõször is azt, hogy sikere legyen, mert szerintem jó kis regény lesz belõle - ha kész lesz... : ) Persze azt várom, hogy kész legyen, és ráharapjanak a kiadók. Így legalább megismernék a két srác tehetségét és fantázia-világát. Utána mit várok.. mondjuk egy mozivásznas filmecskét. Mindezekbõl pedig mindannyiunknak egy nagy élményt és tanulságot várok!

 

 


Köszönjük Lóska Ádámnak a riportot!